1 Läs mer >>

Idag blir världens bästa Olle 6 månader. Det firade vi bl.a med att åka till BVC. Vikt på vår tuss är 8,5 kg och han är 67cm lång. Dessa mått hade Hugo vid fyra månader.

6 månader

1 Läs mer >>

Idag har vi haft en heldag i Stockholm. Började med Skansen och Barnens Allsång. Tobbe trollkarl och Amy Diamond var kalasbra enligt Hugo. Senare gick vi till Gröna Lund och åkte lite karuseller med Hugo och tog lite lotter. Hugo vann storvinst.

Stockholm

0 Läs mer >>

Nu är vi hemma efter en helg på landet. Så skönt med avkoppling. Spel för Hugo och Olle slocknade skönt i sin ligginsats till vagnen. Tack bästa mamma och pappa för att ni tog Olle inatt så vi fick sova en hel natt. Behövdes verkligen. Älskar er.

En helg på landet

0 Läs mer >>

1 Läs mer >>

Nu är det klart på framsidan. Bara grushögarna att bli av med. Någon som vill ha, kom och ta! Mellan garage och altan börjas det med nu, så får vi se hur långt de hinner under dagen.

Framsidan klar

1 Läs mer >>

Det artar sig

0 Läs mer >>

Nu har Mattias semester börjat och vi börjat med plattläggning. mattias föräldrar är här och hjälper till.

Plattläggning

0 Läs mer >>

Nu är Olle med och tävlar om att bli omslagskille. Hoppas ni är många som vill rösta på honom. Tack! http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/1048

Rösta på Olle

0 Läs mer >>

Titta vilka fina morötter det har växt i min pallkrage. Ville bara slänga in ett inlägg så ni vet att vi lever. I helgen blir det plattläggning på framsidan.

Egenskörd

1 Läs mer >>
Idag blir sötaste Milian 4 månader. Grattis!
 

Grattis Milian

2 Läs mer >>
Utflykt
 
Denna helg har varit händelserik.
I fredags var vi på Cloetta chokladfabrik i Ljungsbro och vid Bergs slussar. Dock hade vi inte vädret med oss. Det var mulet och blåste lite.
 
 
Olle har lärt sig sitta kortare stunder....
 
 
Bröllop
I lördags bjöds det på bröllop mellan Johan och Jonna i Vireda kyrka (utanför Tranås)
De var så fina och dagen bjöd på bra väder och trevlig fest. Dock fick lilla Olle följa med (han hade såklart vägrat flaskan de två sista dagarna), det var skönast både för oss och farmor och farfar. Slapp vi bekymra oss över honom. Men han var jätte duktig. Sa inte alls mycket under kvällen och somnade för natten vid 20.00.
 
 
 
 
 
    
 
 
Tack för en trevlig dag!
 
Måleri
Idag har det målats en andra gång på garaget. Hugo var duktig och hjälpte till ett par minuter.
 
'Nu sitter vi inne och kollar på Lotta på Liseberg, medans åskan och blixten dundrar utanför huset. Myspys!
 

Utflykt, bröllop och ...

0 Läs mer >>

Nu har jag fått testa att göra  10st hälsningskort från www.smartphoto.se

Smartphoto är en fotobutik på nätet där man kan beställa allt ifrån canvastavlor, till fotoböcker, vanliga fotokopior och mycket mer.

Det finns många olika varianter av hälsningskort hos Smartphoto. Bl.a. dubbelvikta kort , visitkort och bordskort (till tex. bröllop eller större fester). Men det jag har fått prova är standard korten. Tänkte skicka en sommarhälsning till våra äldre släktingar och familj.

Det fanns otroligt mycket varianter att välja mellan, stående eller liggande kort. Olika mallar att välja när man skulle lägga in bilder och en hel del typsnitt till texten.

Här får ni ett smakprov på resultatet.

Blev rätt bra, lite gryniga bilder men det syns bara på väldigt nära håll.

Blev nöjd med resultatet, men man ska tänka på att beställa 10 st i beställningen. Jag beställde bara 1 st och trodde det räckte vid 10 pack, men man måste ange antal kort.

 

Testpanel

1 Läs mer >>
Idag var vi på 5 månaders kontroll med Olle.
Han väger 8,1kg och är 65 cm lång. Huvudomfång 42cm.
Dessa mått hade Hugo vid 3 månader. VId 5 månader vägde han 9 kg och 67 lång.

Olle fick spruta i båda benen idag. Vi får se om han sover lika bra i natt som sist han fick spruta. För nu är det inte kul att vara småbarnsförälder. Olle äter konstant, varannan- var tredje timme dygnet runt och sover endast 4* 30minuters perioder per dag. Alltså max 2 tim per dag. Pusst!!!!

Har provat att ge honom ersättning i flaska för att han kanske ska sova längre, för gröt är han inte ett dugg intresserad av. Men nej då, äter lika ofta ändå. Det är väl en växaperiod.....

Lilla Olle....

0 Läs mer >>

Helgen som varit har varit händelserik och lite sommarväder har vi allt haft. I fredags åkte jag och barnen med Emma och hennes familj till RIngstad för att plocka jordgubbar. Mums!!!

När Mattias kom hem från jobbet drog vi till landet. Mamma och pappa var redan där och Emma och Niclas med barn åkte också ut. Lördagen bjöd på fint väder. Vi var i skogen och plockade svamp och åt blåbär.

 

På kvällen gick vi ner tll havet för att fiska och meta.

Söndagen gick Emma och jag promenad till Sandens camping för lite sol och ev. bad, killarna tog bilen. Lunch intog vi på Mons camping och for sedan tillbaka till stugan. På kvällen blev det grillad lax och egen färskpotatis.

 

Hoppas din helg också varit bra.

Idag har Mattias varit ledig. Varje fre-mån i juli och augusti. Såå skönt!

Sommar!?